Altanrådgivning

Drømmen om en altan og hermed adgang til det fri og ekstra kvadratmeter starter oftes blandt en eller flere beboere i en etageejendom. Uanset om din lejlighed er i en andelsboligforening eller ejerforening, så melder der sig hurtigt spørgsmål som: Kan vi få tilladelse til altaner? Hvordan gør vi? Skal vi ringe til kommunen? Er det en rentabel investering osv.?

Der er mange spørgsmål, inden et altanprojekt går i gang. Det er en stor beslutning at investere i altaner. Du skal være forberedt på, at det kan være en lang proces, at få det godkendt i din egen andels- eller ejerforening.

Altan rådgivning – nogle helt basale råd

BYALTAN kan her give nogle helt basale altan råd:

  1. Kan det lade sig gøre: Start altid med hurtigt at komme i dialog med kommunen. Spørg efter boligafdeligen eller byggeteknisk afdeling og find ud af om foreningen kan få en byggetilladelse til altaner i forhold til lokalplanen o.lign.
  2. Få det godkendt i foreningen: Gennemgå herefter foreningens vedtægter; Hvor mange skal f.eks. stemme for et forslag, før det kan vedtages og hvad er reglerne for et ekstraordinær generalforsamling. Det er nemlig typisk her, at beslutninger om køb af altaner besluttes og at tilbud skal indhentes. Herefter vil der typisk være følgende møder:
    • Nedsættelse af altanudvalg som herefter beslutter: Hvem kontakter vi for at få et tilbud og hvad er vores ønsker
    • Gennemgang af tilbud og beslutning om hvem der skal inviteres, for at kunne forklare og gennemgå deres tilbudt
    • BYALTAN kommer ud og gennemgå deres tilbud og informerer om altaner, jeres bygning og hvorfor tilbuddet er skruet sammen, som det er. Denne rådgivning er gratis og uforpligtende. Under dette møde vil beboerne kunne få svar på alle de spørgsmål, de måtte have omkring det at få altaner.
  3. Lysmåling: De beboere der bor i de nederste lejligheder, er oftes bekymret for om altanerne ”stjæler” alt lyset i deres lejligheder. En relevant bekymring som BYALTAN godt kan forstå. Vi tilbyder derfor at lave lysmålinger i disse lejligheder. De berørte vil få tal på, hvordan lyset vil ændre sig, hvis foreningen får altaner. Regler på området som er fastsat af kommunen, tilgodeser netop disse beboere. Derfor er maks dybden på en altan også 1,5 meter.
  4. Økonomi: Oftes tager man et lån for at finansiere altanprojektet. Kontakt derfor nogle banker for at få det bedste tilbud til finanseringen af altanprojektet. Din forening har typisk en adminstrator. Han/hun skal skrive under på det juridiske, og vil også være den, der har styr på lånesituationen. Vær opmærksom på: Det er klart en fordel at købe mange altaner frem for få. Lånemulighederne og den samlede pris pr. altan bliver begge billigere.
  5. Regler: Kommunen har mange regler som skal overholdes, men som samtidig kan være svære at finde rundt i. Byaltan har mange års erfaring, og kender derfor reglerne, og tager sig af kommunikationen til kommunen. Det er regler som:
    • Altanens fysiske størrelse
    • Altanernes udseende
    • Byggeprocessen i forhold til; støj og tidspunkter for udførelsen af opsætningen for at kunne føre tilsyn

Brugbare links til København og Frederiksberg kommune

Her finder du links til vigtige regler for både Københavns kommune og Frederiksberg kommune.

Link til Københavns Kommune

Link til Frederiksberg Kommune

Altan lysmåling

Et eksempel på en lysmåling